PUŽEVA SLUZ… JE LI STVARNO TAKO UČINKOVITA?

Kada čuješ da proizvod sadrži ekstrakt puževe sluzi pomisliš: “To 100% neću staviti na lice!” Ali ipak…

Puževa sluz je prvo bila poznata kao lijek za akne, a danas se koristi za pomlađivanje lica i za liječenje ožiljaka i opekotina. Umiruje kožu, obnavlja ju i uklanja pigmentacijske mrlje. Ima prirodnu ljekovitu snagu i moć regeneracije.

Znanstvenici tvrde da su puževi puni kolagena, antibiotika, glikolne kiseline, elastina i drugih tvari koje obnavljaju i liječe kožu. Njihova sluz je bogata hijaluronskom kiselinom i antioksidansima. Upravo je kolagen protein vezivnog tkiva koji s mekanim keratinom utječe na čvrstoću i elastičnost kože. Smanjenje zaliha kolagena vodi do vidljivih bora koje uzrokuju starenje. Elastin je također protein u vezivnom tkivu koji omogućuje koži da se nakon rastezanja vrati u prvobitno stanje.

Kada su za učinkovitost puževe sluzi saznali u Koreji, odmah su ju uključili kao važan sastojak u proizvode za zaglađivanje bora i ujednačavanje tena.

Korištenje proizvoda s ekstraktom puževe sluzi djeluje regenerativno i potiče samostalnu regeneraciju kože, te liječi oštećeno tkivo.

Proizvodi s ekstraktom puževe sluzi primjereni su za sve koji žele ukloniti pigmentne mrlje, sitne borice, ožiljke, posljedice akni ili poboljšati elastičnost i čvrstoću kože.

Bi li ti probala proizvod s ekstraktom puževe sluzi? Ili ga možda već koristiš? Bili bismo vrlo sretni da čujemo tvoje mišljenje…