KOREJSKA KOZMETIKA 2. DIO – ČINJENICE I PAMETOVANJE

Kao što sam govorila – protokol same njege je vrijedan divljenja – s promišljenim nanošenjem na vašu kožu, točno na način kakav zaslužuje.

Proizvodi su jedinstveni. Ne postoji ništa, što bi korejskoj kozmetici sezalo do koljena.

Zanimljivosti:

1. Kozmetika, koju poznajemo, u svom režimu ima tri koraka. Čišćenje, nanošenje tonika, hidrataciju. Možda krema za područje oko očiju i nekakav poseban serum. Korejska kozmetika ima više koraka i prema koži se ponaša sasvim individualno. Svaki pojedinac mora dobro poznavati svoju kožu i njene zahtjeve. Radi se o posebnom dnevnom ritualu tijekom kojeg se opuštaš i na tren isključiš mozak. Zahtjeva potpunu predanost i poštovanje.

2. Korejska kozmetika postoji već 5000 godina. Zapisi iz dnevne knjige, Dongui Bogam, govore o čudesnim sastojcima koji se koriste u medicini i kućnoj kozmetici.

3. Korejci iskreno vjeruju u to da je zdravlje kože na prvom mjestu. Zdrava koža predstavlja zdrav um u zdravom duhu.

4. Njihovi sastojci su inovativni i vrlo egzotični. Neki su sporni za vegane, jer su životinjskog porijekla.

5. Sastojci su strogo lokalni i sezonski.

Režim obrazne nege:

Omenila sem, da je v dnevnem režimu med 8 do kar 18 produktov. Določeni koraki se lahko spustijo in se izvajajo enkrat na teden, kot sta recimo piling in maska. Za začetek moramo dodobra poznati svojo kožo, kar je ključnega pomena. Je suha, je mastna, je mastna s suho povrhnjico? Spadaš v starostno skupino 30+, 40+, 50+…? Imaš podočnjake, žilice, kakšno neljubo brazgotino, pigmentne madeže?

Bistvo korejske nege je v tem, da vsak dan koži dovajamo učinkovine, katere ona ta trenutek potrebuje. Naj bo to vlaga, hrana, nekaj kar mi bo pobelilo moje pigmentne madeže, ki sem jih dobila čez poletje… Vsak dan je drugačen in ravno zato je vse toliko bolj zabavno.

1. KORAK – PREDČIŠČENJE

Pri tem koraku si očistimo ličila, ki se topijo v olju. Njihova olja so sestavinsko primerna tudi za mastno kožo.

2. KORAK – ČIŠĆENJE MAKEUP-A S OČIJU

U drugom koraku skidamo šminku s očiju i usta. Radi se o sredstvima za skidanje šminke koja su primjerena za njegu osjetljive kože.

3. KORAK – ČIŠĆENJE KOŽE

U trećem koraku čišćenja skidamo sve nečistoće koje se nisu otopile u ulju. S obzirom na tip kože, biramo između gela za čišćenje, pjene ili kreme.

4. KORAK – PILING

Koža koja je umjereno oguljena zrači zdravljem. Koža koja je zadebljala i guli se, siva je i bez sjaja. Poanta toga koraka je da se koža oguli jednom tjedno/mjesečno, što ovisi o tipu kože, te joj tako omogućimo da normalno diše i primi sve sastojke koje joj dajemo.

5. KORAK – TONIK

Koža ima svoju prirodnu zaštitu koju nazivamo zaštitni, masni, kiseli sloj. Pranje lica vodom narušava prirodan rad zaštitnog, masnog, kiselog sloja, te zato trebamo tonik koji koži vraća njen pH.

6. KORAK – ESENCIJA

Korištenje esencija je vrlo važno za korejsku kozmetiku. Nazivaju se i „čudesnim eliksirom hranjiva i minerala“. Esencije su po teksturi obično vrlo lagane, gotovo vodene, slične termalnoj vodi.

7. KORAK – SERUM, AMPULA

U ovom koraku koži dovodimo koncentrate za postizanje željenih rezultata. Korištenje seruma može biti svaki dan drugačije. Jedan dan možete koristiti serum za hidrataciju, a drugi za izbjeljivanje kože. Treći dan možete nanijeti koncentrat s anti-age sastojcima, za borbu protiv bora… Ako vaša koža dobro prihvaća proizvode, možete čak nanijeti više različitih seruma u istom danu.

8. KORAK – MASKA

Masko uporabljaš glede na potrebe kože, enkrat tedensko, enkrat mesečno. Korejske maske ponavadi pridejo v izjemno priročnem pakiranju – sheet masks (če te zanima več o sheet maskah klinki tukaj). Z masko dovajaš vlago in dodatno nego. Sama jo dostikrat uporabim, ker potrebujem čudež. Po prekrokani noči recimo…[/vc_column_text][vc_column_text]

9. KORAK – KREMA ZA PODRUČJE OKO OČIJU

Znamo da je koža na području oko očiju osjetljivija od one na licu, te zato treba posebnu njegu. Korejske kreme za područje oko očiju su izuzetne, jer izbjeljuju podočnjake, čime sam osobno oduševljena.

10. KORAK – HIDRATACIJA, ZAŠTITA

Krema za lice koži vraća sve što joj treba. Ako imate koju minutu više, priuštite licu nježnu masažu.

11. KORAK – MASKA KOJA SE NANOSI PRIJE SPAVANJA

Korejci su poznati po takozvanim „sleeping“ maskama. Radi se o posebnim maskama koje često sadrže salicilnu kiselinu, koja nježno guli kožu tijekom sna. Rezultat je svježa, njegovana i nježna koža. Proizvod možete koristiti 1-2x tjedno.

12. KORAK – SPF ZAŠTITA

Svi znamo da je azijski ideal lijepa, svijetla koža. Baš zbog toga tijekom dana koriste zaštitne faktore, koji štite kožu od sunčevih zraka. Korištenje zaštitnog faktora je nužno ljeti, ali i zimi.

IZAZOV: Koristite strogi korejski režim mjesec dana. Stay tuned!
MOJ IZBOR:
Trgovina
Lice
Tjelo
Kosa
Šminka
Linije proizvoda
Ponude
Čišćenje lica na bazi ulja
Čišćenje lica na bazi vode
Koža sklona aknama
Masna koža
Mješovita koža
Normalna koža
Osjetljiva koža
Suha koža
Zrela koža
O nama
Početak
Trgovina
Ponude Račun
O nama