Što je to Chock Chock K-Beauty izgled?

Vjerojatno ste do sada čule za blistav, “dewy” izgled. Ako ga želite postići možete krenuti u Južnu Koreu ili jednostavno pratite savjete koreanskih stručnjaka za ljepotu… 

Koreanci takav izgled nazivaju Chok Chok izgled – izgled blistave, svježe i zdrave kože.

Won Hye, poznata koreanska make-upa artistica, kreirala je svoju cijelu liniju proizvoda za njegu kože. Zašto? Zato što je upravo njega kože najvažniji korak do toga da vaš make-up izgleda savršeno.

Njeni savjeti za čudesan “dewy” izgled su:

Hidratacija, hidratacija, hidratacija.

Ako želite da vaša koža zablista jednostavno ju morate hidratizirati! Izaberite proizvod za hidrataciju s obzirom na vaš tip kože – koristite serum, emulziju, esenciju ili kremu. Za bolji učinak proizvode možete nanositi u slojevima, prvo upotrijebite npr. esenciju i tek nakon toga kremu. Rezultat? Čudesna, zdrava i blistava koža! Provjereno.

Ne zaboravite na maglicu i vodicu za osvježivanje!

Kako postići da vaša koža blista? Hidratacijom – uvijek i svugdje! Čak i tijekom šminkanja! Zato između pojedinih koraka nanošenja makeup-a koristite maglicu i pazite da se makeup “upije” u vašu kožu. Tako ćete postići prirodan izgled. Hidratacija – maglica – podloga – maglica – korektor – maglica – rumenilo – maglica – i tako dalje.

Koreansko pravilo konturiranja = manje je više.

Ako se odlučite za konturiranje, naglasite samo jedan dio lica – neka to budu ili jagodične kosti ili linija čeljusti… Koreanci obično izabiru jedan proizvod i jedan dio lica. To znači da zasjene liniju čeljusti i to je sve. Ili se odluče za highlighter i u tom slučaju ne koriste proizvode za sjenčenje. Ili jedno ili drugo. 

Porumenite (doslovno).

Način nanošenja rumenila može biti vrlo zahtjevan – mora se prilagoditi svakom licu posebno, s obzirom na oblik lica i ten. Won Hye obožava živahne i obojene obraze. Prvo se nasmijte, zatim nanesite rumenilo na izbočeni dio jagodica, malo bliže nosu, nego što je uobičajeno. Tako će vaš izgled biti posebno mladolik!

Prihvatite nesavršene obrve.

Ravne ili zakrivljene obrve – svejedno je, samo neka budu prirodne. Koristite olovku za obrve ili posebnu maskaru i samo ih nježno naglasite, dopunite i to je sve. Bez oštrih linija, samo im dodajte malo jači kontrast.

Nježno prelijevanje boje na usnama.

Neka vaše usne izgledaju prirodno i romantično, s francuskim daškom. Boju nanesite na sredinu usana i nakon toga ju kistićem ili prstima rasporedite po usnama i nježno razmažite.

I nakon toga – koristite maglicu.

Skraćeno s www.allure.com (“Korean Makeup Artist, Ko Won Hye Breaks Down The Chok Chok K-Beauty Look”)

Trgovina
Lice
Tjelo
Kosa
Šminka
Linije proizvoda
Ponude
Čišćenje lica na bazi ulja
Čišćenje lica na bazi vode
Koža sklona aknama
Masna koža
Mješovita koža
Normalna koža
Osjetljiva koža
Suha koža
Zrela koža
O nama
Početak
Trgovina
Ponude Račun
O nama