SVE ŠTO MORATE ZNATI O RETINOLU, AHA, BHA KISELINAMA, VITAMINU C I HIJALURONSKI KISELINI

RETINOL

To je vjerojatno jedan od najčarobnijih, najpopularnijih i najtraženijih sastojaka u kozmetici. Što je točno retinol i kako ga koristiti?

Retinol je poznat i kao vitamin A. U kozmetici ga poznajemo kao sastojak koji učinkovito smanjuje vidljivost bora, poboljšava teksturu kože, liječi akne, stimulira proizvodnju kolagena u koži i štiti ju od slobodnih radikala.

Pravilno korištenje retinola:
Retinol je stvarno čaroban sastojak koji doprinosi potpunoj transformaciji kože, ali važno je da njime pažljivo upravljate. Kao i inače, manje je više kad je riječ o retinolu. Nakon što vidite njegove revolucionarne rezultate, možda ćete željeti nanijeti malo veću količinu, misleći da ćete tako prije stići do željenog cilja. To nažalost nije tako. Sačuvajte novac i svoju kožu te nanesite proizvod samo u količini zrna graška. Ako tek počinjete s korištenjem retinola, koristite ga jednom tjedno i polako dodajte. Svaki proizvod s vitaminom A je drugačiji i koristite ih individualno te dobro pročitajte deklaracije i upute za korištenje.

Kakav je redoslijed njege kada koristim retinol?
Retinol koristite nakon čišćenja ili ako koristite tonik s kiselinama, prvo očistite lice, nanesite tonik s kiselinama, pošpricajte lice maglicom za lice i pričekajte da se osuši te nanesite retinol. Njegu završite nanošenjem nježne kreme. Kada koristite retinol, vrlo je važno da tijekom dana primjereno zaštitite kožu s kremom koja ima faktor 30 ili više.

Retinol u korejskoj kozmetici:
Kao što ste vjerojatno i sami primijetili, retinol je u korejskoj kozmetici iznimka. Korejci su narod koji znaju kako brinuti za kožu, to čak spada u njihovu kulturu i način života. Kožu redovito njeguju već od djetinjstva i drže se načela kako je s »anti-age« njegom bolje početi preventivno, nego prilikom pojave prvih bora.
Korejci vole rezultate, ali nisu ljubitelji reakcija poput crvenila i guljenja kože, što izazivaju proizvodi s retinolom. Kada se odluče u svojim proizvodima koristiti sastojke poput retinola, kiselina ili vitamina C, vrlo su pažljivi s dodanim količinama.

BHA i AHA kiseline
Proizvode s AHA i BHA kiselinama uvrštavamo u kiselinske pilinge.

AHA KISELINE

AHA kiseline ili alfa hidroksilne kiseline među koje spadaju glikolna i laktična kiselina, djeluju na površini kože, a njihova je uloga uravnavanje keratinizacije (ljuštenja) površinskog dijela kože, popravljanje teksture kože, stimulacija proizvodnje kolagena i glikozaminoglikana (doprinose sposobnosti dermisa da veže vlagu). Brinu da je vaš ten ujednačen, tekstura glatka, napeta i blistava. Primjerene su za sve tipove kože.
Kada koristite AHA kiseline, važno je da preko dana nanesete kremu sa zaštitnim faktorom koji nije manji od 30.

BHA KISELINE

Uloga beta hidroksilne kiseline ili salicilne kiseline je eksfolijacija kože i posebno je primjerena za tretiranje akni, začepljenih pora ili stanje pilarne keratoze. Salicilna kiselina je primjerena za masnu kožu, odnosno sve koji se bore sa začepljenim porama ili prištevima.

HIJALURONSKA KISELINA

Hijaluronska kiselina je prirodno prisutna u našoj koži. Ima sposobnost privući čak 1000x više vlage od svoje vlastite mase. Koži povećava elastičnost i hidratiziranost. Kao rezultat, koža je vidljivo blistava, hidratizirana, napeta i glatka. Hijaluronska kiselina je humektant što znači da privlači vlagu iz svoje okoline.

VITAMIN C

Vitamin C je aktivator proizvodnje kolagena u koži, ujednačava ten i njenu teksturu. Djeluje kao učinkovit antioksidans koji štiti kožu od slobodnih radikala (UV zrake i onečišćivači). Najčešći oblik vitamina C u proizvodima je askorbinska kiselina. Zahvaljujući vitaminu C, pigmentne mrlje će biti manje vidljive, a koža će biti mladolika i blistava.

Trgovina
Lice
Tjelo
Kosa
Šminka
Linije proizvoda
Ponude
Čišćenje lica na bazi ulja
Čišćenje lica na bazi vode
Koža sklona aknama
Masna koža
Mješovita koža
Normalna koža
Osjetljiva koža
Suha koža
Zrela koža
O nama
Početak
Trgovina
Ponude Račun
O nama