ZAŠTO IZABRATI KOREJSKU KOZMETIKU? ZATO!

Sama sam se zainteresirala za korejsku kozmetiku, jer sam počela istraživati azijsku kožu. Kao školovanoj kozmetičarki i makeup artistu stvar mi je počela ići na živce. Zašto one imaju tako lijepu, bijelu put, svježu kožu, bez prišteva i nepravilnost? Zašto tako lijepo stare i teško im je odrediti godine? Tisuću zašto i na kraju odlučan zato…

Ako smo bar malo vrijedne i savjesne, naša dnevna njega lica izgleda nekako ovako: sredstvom za čišćenje očistiš lice, možda naneseš tonik, te naneseš hidratantnu kremu. Tri koraka, a tvoja koža se još uvijek ljušti, suha je ili prištava. Onda ispitaš svoje prijateljice što one koriste, kupiš sve iste kreme, a rezultat je još uvijek isti, te sada imaš osam na pola iskorištenih proizvoda u kupaonici.

Korejska kozmetika je drugačija. Sasvim drugačija. Takva kao ni jedna druga na svijetu. Baš zbog toga je takav fenomen, kada se radi o postizanju željenih rezultata pomoću lokalnih i prirodnih sastojaka. Sami proizvodi se ističu već samim imenom, čarobne esencije koži nude sve što treba, te izuzetno lijepom ambalažom koja je minimalistička i ukrašena. O sastojcima ne trebam ni govoriti… Zlato, propolis, kavijar, ginseng, alge, puževa sluz, aloe vera, fermentirani sastojci, riža, … Na taj način u svojem dnevnom režimu imaš od 8 do čak 18 proizvoda. Za to moraš imati bar pola sata dnevno?! Idi na Google, upiši Korean skin care, klikni na slike i pogledaj sve te “ne mogu im odrediti godine” ljepotice, te pročitaj sljedeći blog post <3.